Om magerholm

Magerholm er en frugtplantage på 76 tønder land med eget pakkeri. Vi er beliggende 2 km fra kysten ved det Sydfynske Øhav i Vejstrup, ca. 10 km nord for Svendborg ad landevejen mod Nyborg. Et ideelt område med kystklima, som er specielt godt til dyrkning af frugt.

 

Magerholm er en familiedrevet virksomhed, som drives af Anette og Niels Mortensen. Ejendommen har været i familiens eje i over 150 år. Indtil omkring 1940 blev ejendommen udelukkende drevet som traditionelt landbrug. Men i 1940 fik Niels’ morfar, Magnus Hansen, den ide, at han ville plante et stykke til med æbletræer, og det var startskuddet til plantage drift på ejendommen.

 

I vores frugtplantage dyrker vi mere end 10 æblesorter og 3 pæresorter. Vi ser det som vores fornemste opgave at levere velsmagende frugt fra egen plantage til den kvalitetsbeviste forbruger. Dansk frugt er noget enestående. Bl.a. æbler og pærer har særlige gode vækstbetingelser i det danske klima og vekselvirkningen mellem sol, regn og kulde medvirker til, at de danske frugter udvikler en unik aroma og kompleks smagsstruktur.

 

Vi er medlem af producentsammenslutningen Danske Frugtavlere, som er et samarbejde, der har til formål at styrke og udvikle dansk frugtavl. Det betyder, at Magerholm lever op til høje kvalitetskrav, og at vi dyrker vores frugt i overensstemmelse med en lang række strenge miljøkrav. Hjemmeside: http://danskefrugtavlere.dk/

 

Vi levere en stor del at vores frugt til SuperBest butikker gennem Primafrugt.

 

Vi starter med at plukke frugten midt i august måned og de sidste æbler bliver plukket omkring 1. november. Den friskplukkede frugt køres direkte på køl i egne kølerum, så frugtkvaliteten bevares. Frugten opbevares på almindelig køl samt såkaldt ULO køl, som betyder, at man begrænser iltindholdet i rummet, hvorved frugten holder sig bedre.

 

Når vi får ordre ind på levering af frugt, tager vi æblerne direkte fra køl og sorterer dem. Herefter pakkes æblerne i den ønskede emballage og sendes ud til butikkerne